Home Insights Lämna pilotfasen – uppnå Industri 4.0 på riktigt

Lämna pilotfasen – uppnå Industri 4.0 på riktigt

Om du arbetar inom industri så kan du inte ha missat begreppet Industri 4.0. Antagligen har ni haft flera pilotprojekt på temat, brainstormat eller anlitat en konsult för uppdraget. Om du är trött på det där – använd vår konkreta plan med 3 grundprinciper för att lämna pilotfasen – uppnå Industri 4.0 på riktigt

Lämna pilotfasen – uppnå Industri 4.0 på riktigt

1. Börja i rätt ände

När du ska börja bygga ett hus startar du inte med att lägga taket innan du gjutit grunden – det är samma logik när du ska digitalisera din verksamhet. Vi har en digitaliseringsmetod som består av fem olika steg: anslut, modellera, arkivera, visualisera och optimera. Metoden används för att genomföra din digitaliseringsresa på ett strukturerat sätt, där första steg är att koppla samman dina system.

2. Utgå från färdiga lösningar

Återigen, om du ska bygga ett hus börjar du inte i skogen med att hugga ner träd (det är både tidsödande och livsfarligt). Vill du uppnå Industri 4.0 snabbt och säkert kan du inte skapa allt från grunden. Även om många företag tror att de behöver bygga sin egen lösning skapar det ofta problem som resulterar i en tidskrävande process. Utgå i stället från färdiga lösningar som är skalbara och kan konfigureras. En annan viktig aspekt är att de har inbyggd säkerhet som skyddar din verksamhet från externa hot.

3. Prioritera smart

Under husbygget är det viktigare att skapa ett funktionellt kök snarare än ett kök med överprisade, specialdesignade handtag. Därför ska du börja med att skriva ner vilka delar av verksamheten som du vill digitalisera och prioritera de delar som går att digitalisera snabbt med kort ROI. Med andra ord beräknar du digitaliseringens tidsaspekt och kostnad för att prioritera smart.  

Men glöm inte det allra viktigaste i ditt hus: människorna. Det är väsentligt att inkludera alla roller för att kunna identifiera allas behov, från operatör till ledning. Därefter är du klar för att lämna pilotfasen en gång för alla och uppnå Industri 4.0, på riktigt.


Fortsatt svårt att komma igång?

Ta stöd av vårt Digitaliseringshjul. En metod, innehållande 5 steg, som hjälper dig att identifiera ditt nuläge, dina behov och visar hur du kan gå till väga för att lyckas i med din digitalisering.


Om det fortfarande känns otydligt eller om din organisation har svårigheter med digitaliseringsprocessen, tveka inte på att kontakta oss! Vi är erfarna experter inom branschen som gärna hjälper dig att ta nästa steg mot en digitaliserad produktion.

Skriv till oss

Thomas Lundqvist Sales Manager

Artikeln är skriven av:

Thomas Lundqvist

Sales Manager

Fler insights