Analytics, AI och Machine Learning

Analytics, AI och Machine Learning är termer för automatiserad dataanalys. Med minimal mänsklig påverkan kan mönster och avvikelser upptäckas tidigt och du kan göra viktiga produktionsändringar som optimerar ditt företag.

Med Analytics, AI och maskininlärning kan produktionsavvikelser i maskiner och utrustning snabbt upptäckas och kontrolleras. Du kan bli varnad om oönskade situationer som motorvibrationer, ökad energi- och resursförbrukning eller ökad belastning. Baserat på historiska processdata görs beräkningarna automatiskt och du kommer att meddelas vid avvikelser. Resultatet är minskad stilleståndstid och förbättrad kvalitet och vinst.

Implementera en process för optimera din data

Planera

Vi börjar med en genomgång av dina utmaningar och potentiella mål och prioriterar en till att börja med.

Förbered

När vi har valt en utmaning, resurs eller process gör vi en detaljerad granskning för att förstå tillgänglig data.

Sammankoppla

Under sammankoppling samlar vi data genom de verktygen vi har valt, och lägger till annan relevant data och kunskap. 

Analysera

I det här steget låter vi verktygen arbeta, och börjar att se resultat och utfall.

Evaluera

När vi har tillgång till resultat börjar processen att utvärdera och hitta slutsatser.

Novotek Analytics AI Machine Learning Statistics

Olika verktyg för analys

Vi har samlat ett antal olika verktyg för analys. Dessa inkluderar trendverktyg, statistikbaserad modellering, modellbaserad modellering och det senaste inom AI-teknik. Machine Learning kan vara många saker: Från offline analys och trend, till fullständig online tvillingmodellering. Vi samarbetar med GE och PTC för att samla och utveckla tillgängliga verktyg.

Du behöver en Data Scientist

Vår erfarenhet är att nyckeln till framgångsrik analys uppnås med en Data Scientist. Fördjupad kunskap om de olika verktygen och deras olika fördelar och nackdelar krävs, liksom en förståelse för industriell datainsamling och processer. Novotek har ett team av kunniga tekniker som kan hjälpa dig att komma igång med ditt analysprojekt.

Använd digitala tvillingar

En digital tvilling är ett kraftfullt sätt att slå samman all tillgänglig data om en händelse eller resurs till en modell. Denna modell kan läggas till analys, processer och annan information som kommentarer och testprotokoll. När du har ett stort antal resurser med din egen digitala tvilling kan du låta moderna AI-verktyg korsreferera och analysera driftsmönster och resultat. Resultaten kan vara förvånande.

Novotek Data Scientist Analytics AI Machine Learning

Vi hjälper dig med Analytics, AI och Machine Learning

Har ditt företag data men saknar slutsatser? Novotek erbjuder bland annat allt från klassiska analyslösningar till ny teknik baserad på AI och Machine Learning, inklusive Proficy CSense. Våra medarbetare hjälper dig att hitta rätt sätt att implementera rätt lösning i ditt företag.

Proficy CSense är en AI och Machine Learning-lösning från GE Digital, världsledande aktörer inom system anpassade för industriell automation och digitalisering.

Vår produkt inom Analytics
Proficy CSense

Använd AI och Machine Learning för att kombinera data.

Proficy CSense