Dagens applikationer kräver snabbare prestanda och mer tillförlitliga anslutningar. Ett styrsystem måste kunna optimera industriella processer på ett säkert och tillförlitligt sätt, samtidigt som prestandan ökar även i tuffa industrimiljöer. Vid automatisering av produktionen är det viktigt att välja ett styrsystem som fungerar med den befintliga infrastrukturen och som kan skalas efter företagets behov.

Som auktoriserad distributör för Emerson Machine Automation Solutions erbjuder vi ett brett utbud av PLC: er och styrsystem. Välj mellan PAC-system, PLC:er, I/O och programmeringsverktyg. Emersons kontrollsystem är kraftfulla och funktionsrika och skräddarsydda för ditt företag.

Hur du använder PLC och styrsystem

Ett styrsystem, även kallat ett kontrollsystem, styr maskiner, system och processer. Inom industrin används oftast logiska styrsystem som PLC och PAC. Logiska styrenheter svarar på switchar och sensorer, kan starta och stoppa operationer och sekvensera mekaniska operationer i olika applikationer. Ett operativsystem hjälper operatörer att öka produktiviteten och minska stilleståndstiden.

PLC

PLC (Programmable Logic Controller) utvecklades på 1960-talet som en förbättrad version av reläbaserade system, baserat på stegprogrammering. Idag är PLC en naturlig del av kontroll- och ledningssystem, med ett bredare utbud av funktioner. PLC levereras i robusta, små paket, utformade för att hantera tuffa industrimiljöer och möjliggör kommunikation med andra PLC: er, extern I/O och HMI.

PAC

PAC (Programmable Automation Controller) kom på marknaden i början av 2000 -talet. Ett PAC-system gör det möjligt att tillhandahålla mer komplexa instruktioner för automationsutrustning med funktioner som liknar PC-baserade styrenheter. De kraftfulla funktionerna finns i ett litet, robust paket, som liknar en PLC. PAC -system är väl lämpade för mer komplexa automationslösningar som hanterar avancerad processtyrning och visualisering.

Skillnaderna mellan PLC och PAC är inte definierade, men ett PAC -system kan ses som en korsning mellan en PC och en PLC. Med ständig utveckling har både PLC och PAC blivit betydligt mer avancerade sedan de kom på marknaden, och skillnaderna mellan dem är inte längre lika många. Högpresterande PLC har många av samma funktioner som ett PAC-system.

Få kraftfulla och skalbara styrsystem från Emerson

Emersons programmerbara automationsstyrsystem erbjuder en enkel skalbar lösning för att leverera säker och säker kommunikation mellan realtidsstyrenheter. Resultatet är optimerad drift, maximal produktivitet och mindre stillestånd.

Emersons unika serie kombinerade kontroll- och visualiseringslösningar integrerar QuickPanel + pekskärmar för grafik med PLC-funktionalitet och har en inbyggd webbserver för informationsdistribution och drift via Internet.

Vi erbjuder hela sortimentet från kompakta mikro -PLC till banbrytande, programmerbara automatiseringskontroller (PAC) – ett omfattande utbud av lösningar för att möta dina exakta behov. Våra konsulter hjälper dig att hitta den lösning som passar ditt företag.

Våra PLC och Automationssystem
PACSystems

Ett komplett styrsystem för ditt företags automatiserings- och kontrollbehov.

PACSystems
VersaMax

En innovativ PLC -serie som kombinerar prestanda, tillförlitlighet och flexibilitet.

VersaMax
PAC Machine Edition

Ett verktyg för att konfigurera PAC -system, PLC och mer.

PAC Machine Edition
QuickPanel+

En kraftfull, multifunktionell pekskärm för kontroll och visualisering.

QuickPanel+
Industri-PC (IPC)

Robusta, högpresterande industriella datorer utformade för produktionsmiljöer.

Industri-PC (IPC)
Proficy Batch Execution

En komplett automatiseringslösning speciellt utvecklad för batchproduktion.

Proficy Batch Execution