TAK OEE

Overall Equipment Effectiveness (OEE)

Förlitar du dig på manuell data- och affärssystemdata för att beräkna maskineffektiviteten? Då kan du få snabbare och mer korrekta resultat genom att använda ett automatiskt OEE-system. Utmaningen är ofta att hitta rätt system och rätt sätt att integrera systemet i företaget. Novotek har stor erfarenhet med att implementerat TAK/OEE-lösningar. Proficy erbjuder inte bara TAK/OEE utan även integrerad kvalitetshantering, och lösningen bygger på den banbrytande tekniken Predix från GE.

Vad kan du uppnå med ett Proficy TAK/OEE-system?

Det mest självklara är att du kan producera mer med samma maskiner, men det är långt ifrån allt. Att kunna se effekterna av sämre kvalitet och säkra att de avsedda linjehastigheterna hålls är andra delar av OEE. Till detta kan du bland annat lägga till mer exakta kostnadsberäkningar, bättre planering och lägre energiförbrukning. 

Ladda ner vår guide

Lär dig grunderna i OEE/TAK beräkningar och dess delar, samt hur de olika faktorerna påverkar varandra.

Här är konkreta resultat från att använda Proficy TAK/OEE

Det mest övertygande är inte säljargumenten eller fina presentationer, utan resultaten som verkliga kunder har uppnått. Novotek har installerat mer än 100 Proficy TAK/OEE, och resultaten är riktigt bra. Här är några exempel:

5 % kostnadsminskning
2,75 % större produktion
2 % minskning av kvalitetsproblem

3 % mer vinst
3 % minskat spill

Operatörsvyn för Proficy TAK/OEE

Användbarhet är en nyckelfaktor för att lyckas implementera TAK/OEE. Proficy TAK/OEE har ett modernt och extremt användarvänligt gränssnitt där operatören kan starta produktionsorders, ange orsaker till stopp, och orsaker till att produkter kasseras. Alla delar av klienten presenterar data i realtid till operatören så att alla känner till status på maskiner, linjer eller hela anläggningar. Självklart kan dessa olika nyckeltal visas och färgkodas beroende på målen.

Linje- och driftledningsvyn för Proficy TAK/OEE

Även om det är intressant med realtidsvärden för alla nyckeltal finns det behov av att gå tillbaka till data. De bakomliggande orsakerna bör du hitta via enkla detaljstudier och interaktiva analyser. Genom att fokusera på de vanligaste problemen maximeras avkastningen på investeringen och LEAN-initiativen ger bättre resultat. Proficy TAK/OEE levereras med en uppsättning standardrapporter som tillgodoser de flesta användare och ger en överblick över statusen nu och tidigare. Givetvis kan dessa standardrapporter användas som mallar för att uppfylla särskilda behov.

Fördelarna med GE- och Proficy-plattformen

Proficy OEE har en hel rad utbyggnadsmöjligheter och det finns inga begränsningar för vad som kan anpassas efter dina speciella behov med hjälp av TAK/OEE-beräkningar, orsaksträd och annat. I Proficy-plattformen kan du ändra allt efter dina behov, men kom ihåg att standard Proficy TAK/OEE-paketet löser 95 procent av alla TAK/OEE-behov direkt. Samma sak gäller för implementeringsstrategin som kan vara allt från en molnbaserad version till en dedikerad installation på plats. Vi vet att det finns många olika behov, och därför erbjuder vi ett komplett utbud av möjligheter.

Med vår OEE-lösning, Proficy Efficiency fra GE Digital, får du en komplett lösning med alla verktyg du behöver.

Våra produktspecialister och tekniker hjälper dig att hitta rätt sätt att implementera OEE i er produktion. Läs mer om vår OEE-lösning, Proficy Efficency och Proficy Plant Applications nedan.

Våra produkter inom OEE
Proficy Efficiency

Få OEE automatiskt beräknat med Proficy Efficiency.

Läs mer
Proficy Plant Applications

En komplett modulär MES-lösning.

Läs mer