Home Lösningar och Produkter OEE-lösning – Öka produktiviteten med OEE – Novotek Sverige AB

Overall Equipment Effectiveness (OEE)

Förlitar du dig på manuell data- och affärssystemdata för att beräkna maskineffektiviteten? Då kan du få snabbare och mer korrekta resultat genom att använda en automatisk OEE-lösning. Utmaningen är ofta att hitta rätt system och rätt sätt att integrera systemet i företaget. Novotek har stor erfarenhet med att implementerat TAK/OEE-lösningar.

OEE-lösning - tillgänglighet, prestanda och kvalitet

Vad kan du uppnå med ett TAK/OEE-system?

Det mest självklara är att du kan producera mer med samma maskiner, men det är långt ifrån allt. Att kunna se effekterna av sämre kvalitet och säkra att de avsedda linjehastigheterna hålls är andra delar av OEE. Till detta kan du bland annat lägga till mer exakta kostnadsberäkningar, bättre planering och lägre energiförbrukning. 

Ladda ner vår guide

Idag inför många företag mätetal för att ta reda på hur bra anläggningen går och med vilken kvalitet man producerar. De mest populära mätetalen är de som ingår i OEE. Detta dokument klarlägger hur mätetalen beräknas, går igenom några exempel, samt definierar även Mästarklass OEE.

Här är konkreta resultat från att använda TAK/OEE

Det mest övertygande är inte säljargumenten eller fina presentationer, utan resultaten som verkliga kunder har uppnått. Novotek har installerat mer än 100 TAK/OEE, och resultaten är riktigt bra. Här är några exempel:

5 % kostnadsminskning
2,75 % större produktion
2 % minskning av kvalitetsproblem

3 % mer vinst
3 % minskat spill

OEE-lösning, konkreta resultat
OEE-lösning, operatörsvyn

Operatörsvyn för TAK/OEE

Användbarhet är en nyckelfaktor för att lyckas implementera TAK/OEE. Vår TAK/OEE-lösning har ett modernt och extremt användarvänligt gränssnitt där operatören kan starta produktionsorders, ange orsaker till stopp, och orsaker till att produkter kasseras. Alla delar av klienten presenterar data i realtid till operatören så att alla känner till status på maskiner, linjer eller hela anläggningar. Självklart kan dessa olika nyckeltal visas och färgkodas beroende på målen.

Linje- och driftledningsvyn för TAK/OEE

Även om det är intressant med realtidsvärden för alla nyckeltal finns det behov av att gå tillbaka till data. De bakomliggande orsakerna bör du hitta via enkla detaljstudier och interaktiva analyser. Genom att fokusera på de vanligaste problemen maximeras avkastningen på investeringen och LEAN-initiativen ger bättre resultat. TAK/OEE levereras med en uppsättning standardrapporter som tillgodoser de flesta användare och ger en överblick över statusen nu och tidigare. Givetvis kan dessa standardrapporter användas som mallar för att uppfylla särskilda behov.

OEE-lösning, linje- och driftledningsvyn

Fördelar

OEE har en hel rad utbyggnadsmöjligheter och det finns inga begränsningar för vad som kan anpassas efter dina speciella behov med hjälp av TAK/OEE-beräkningar, orsaksträd och annat. Inom plattformen kan du ändra allt efter dina behov. Vi vet att det finns många olika behov, och därför erbjuder vi ett komplett utbud av möjligheter.

Med vår OEE-lösning, Proficy Efficiency från GE Digital, får du en komplett lösning med alla verktyg du behöver.

Våra produktspecialister och tekniker hjälper dig att hitta rätt sätt att implementera OEE i er produktion. Läs mer om vår OEE-lösning, Proficy Efficency och Proficy Plant Applications nedan.

Våra produkter inom OEE
Proficy Efficiency

Få OEE automatiskt beräknat med Proficy Efficiency.

Proficy Efficiency
Proficy Plant Applications

En komplett modulär MES-lösning.

Proficy Plant Applications