VersaMax från Emerson är en innovativ PLC -serie som kombinerar prestanda, tillförlitlighet och flexibilitet. I en kompakt lösning kombineras kraftfulla processorer med ett brett utbud av I / O -moduler som kan anslutas till ett antal olika bussar och nätverk. PLC: n levererar säker information mellan realtidsstyrenheter för att optimera driften, maximera produktiviteten och minimera driftstopp.

Emerson levererar ett brett utbud av VersaMax -produkter med modulär och skalbar arkitektur som kan anpassas för din produktion. Användarvänligt gränssnitt gör PLC snabb och enkel att hantera för operatörer.

En kompakt och mångsidig PLC

Maximal mångsidighet är principen bakom VersaMax från Emerson. VersaMax ger exakt och kraftfull kontroll i en kompakt design. Med skalbar arkitektur är PLC designad för att hantera produktionsutmaningar och snabba omvandlingar och kan förbättra maskinprestanda, tillgänglighet och lönsamhet.

VersaMax Micro

VersaMax Micro

Designad för kraft och prestanda i ett litet paket, VersaMax Micro levererar en rad funktioner som vanligtvis bara finns i större PLC:er. 64 I / O-punkter (utbyggbara till 176 I / O-punkter), 128 kb minne för applikationsprogram, korta cykeltider, en robust instruktionsuppsättning, realtidsklocka, PID-kontroll och stort minne som multiplicerar programmeringsalternativen är bland funktionerna . Med sin kompakta design är PLC optimal i driftsmiljöer där panelutrymmet är begränsat, men samtidigt krävs applikationer med hög prestanda, volym och processorhastighet.

VersaMax Micro PLS ger skalbarhet och flexibilitet för att täcka ett brett spektrum av applikationer. För applikationer som kräver flera I / O kan upp till fyra moduler användas för att utöka sortimentet av styrenheter. Mindre maskiner kan använda enheten som fristående kontroller med integrerade I / O-funktioner. Detta ger dig flexibiliteten att konfigurera en lösning som passar dina krav.

VersaMax I/O

Som en universell I / O tillåter VersaMax dig att ansluta till en mängd olika värdkontroller, inklusive PLC, DCS och PC -styrsystem. Emerson erbjuder ett brett utbud av analoga, blandade och specialiserade I / O -moduler. Dessa moduler kan kombineras för att skapa fristående I / O-enheter med upp till 256 I / O-punkter, samt utökade system med upp till I / O-2048 poäng.

VersaMax är utformad för optimal användarvänlighet. “Koppla ihop” I / O -bärare innebär att inga verktyg behövs för installation eller extraktion av moduler. En praktisk switch används för att ställa in bussadresser, vilket minskar programmeringstiden. I / O kan också adresseras automatiskt.

Programmering och konfiguration

Integrerad Machine Edition-programvara, ger enkel konfiguration. Blanda relä stege diagram och instruktionslista programmering i samma program, utveckla och spara anpassade display tabeller och visa PLC och I / O systemfel tabeller på begäran. Machine Edition är samma programvara som alla PACSystems -processorer, så du behöver bara ett enda verktyg från små till stora applikationer. Användargränssnittet har drag-och-släpp-redigering och en stor uppsättning utvecklingsverktyg.

Alla enheter har en RS-232-port som kan användas för SNP-Slave, Modubus RTU eller seriella I / O-kommandon. Valda enheter har en RS-485-port som lägger till SNP-master och Modbus-masterkommandon. Micro 20, Micro 40 och Micro 64 har en extra port som stöder RS-232, RS-485 eller USB-kommunikationsmodul. VersaMax Micro PLS ansluts enkelt till Ethernet med en seriell Ethernet -modul.

Funktioner

  • En mångsidig PLC som kombinerar prestanda, tillförlitlighet och flexibilitet, med modulär och skalbar arkitektur.
  • Brett utbud av I / O -moduler som kan anslutas till ett antal olika bussar och nätverk.
  • Ger säker information mellan realtidskontrollanter.
  • VersaMax Micro levereras med bland annat 64 I / O-punkter (utbyggbart till 176 I / O-punkter), 128 kb minne för applikationsprogram, korta cykeltider, en robust instruktionsuppsättning, realtidsklocka, PID-kontroll och stort minne .
  • VersaMax I / O ger möjlighet att ansluta till en mängd olika värdkontroller, inklusive PLC, DCS och PC -styrsystem.
  • Enkel konfiguration med integrerad Machine Edition -programvara.
  • Utvecklad för enkel användning: “Ta ihop” I / O-bärare och HMI med drag-and-drop-funktion.

Ett stort urval av VersaMax -produkter från Emerson

Med VersaMax får du en kompakt allt-i-ett-konstruktion med maximal funktionalitet, som enkelt kan installeras i ditt företag. VersaMax var tidigare en produkt från GE Digital. Idag är PLC:erna en del av produktportföljen Emerson Machine Automation Solution. 

Använd VersaMax med
PAC Machine Edition

Ett verktyg för att konfigurera PAC -system, PLC och mer.

PAC Machine Edition
QuickPanel+

En kraftfull, multifunktionell pekskärm för kontroll och visualisering.

QuickPanel+

Jag vill gärna veta mer!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om hur våra produkter fungerar!