Home Branscher
Läs mer om vårt arbete inom branscherna:
Energi

Vi levererar drift-, digitaliserings- och informationslösningar för produktion av elektricitet, fjärrvärme, fjärrkyla, vindkraft, vattenkraft och solenergi.

 

Energi
Fastighetsautomation

Novotek har tagit fram ett koncept för fastighetsautomation baserat på standardprodukter. Det finns färdiga strukturer, objekt och funktioner för fastighetsautomation.

Fastighetsautomation
Infrastruktur

Novotek har varit delaktig i flera infrastrukturprojekt och har levererat digitaliseringslösningar. Våra system styr och övervakar tunnlar, broar, trafikövervakning, tunnelbanor och järnvägar.

Infrastruktur
Livsmedel

Inom livsmedels- och dryckesproduktion finns det direktiv som branschen behöver förhålla sig till, särskilt från EU. Syftet med dessa har varit att införa fullständig spårbarhet i produktionen. Vi har varit nära involverade i processen att tolka och implementera dessa krav vid flera företag.

Livsmedel
Läkemedel

Läkemedel är en av de branscher som Novotek varit verksamma inom längst. Vi har levererat lösningar till alla större företag i branschen, inklusive Pfizer, AstraZeneca, Merck, McNeil och Novo Nordisk. Vi levererar kompletta lösningar med eller utan valideringskrav.

Läkemedel
Metall

Området Metall innefattar alla processer i stålverk, järnverk och gjutning. Novotek-koncernen har här samarbete med alla stålproducerande länder inom vårt geografiska område.

 

 

Läs mer
Papper och massa

Branschen inom papper och massa har varit ett viktigt område för Novotek sedan början av 1990-talet. Vi erbjuder digitaliseringslösningar för driftövervakning, informationssystem och realtidsrapportering men även för processförbättringar.

 

Läs mer
Petro och Kemi

Inom petro och kemi har vi huvudsakligen arbetat med digitalisering av produktionsstyrning. Vi har tagit fram kompletta lösningar för insamling, lagring och presentation av historik. Dessa lösningar utnyttjas både lokalt och över hela världen.

 

Läs mer
Produktion

Produktion är ett brett område för Novotek. Det omfattar alla produktionsprocesser, från bilar, motorsågskedjor och plastslangar, till små plast- och elektronikdelar. Inom detta område har vi genomfört många automationsprojekt, inklusive digitalisering av produktionsstyrning och MES-funktionalitet.

Läs mer
Vatten och Avlopp

Vatten och avlopp (VA) är ett av de segment som finns representerat i alla våra länder. Vi levererar produkter och lösningar inom området tillsammans med våra partners. Genom att digitalisera er anläggning uppnår ni en flexibel och framtidsäker lösning där ni tar hänsyn till kraven på hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Läs mer

Låt oss berätta mer!

Våra produkt och applikationsspecialister hjälper dig att hitta det det bästa sättet att implementera lösningen i er bransch.

Kontakta oss gärna för mer information.

 

Kontakta oss