Home Lösningar och Produkter Operatörssystem HMI/SCADA

HMI / SCADA är ett välkänt koncept inom automatisering och industriproduktion. Lösningen kom på marknaden på 1960-talet och är en del av den industriella digitaliseringen, känd som Industrial Internet of Things (IIoT). Novotek har varit en leverantör av HMI / SCADA-lösningar sedan vi startade 1986.

HMI / SCADA är en automationslösning för övervakning, kontroll och hantering. Operatörer i produktionsföretag är beroende av en bra översikt över maskiner och utrustning. Systemet tillåter operatörer att övervaka, kontrollera och visualisera alla aspekter av verksamheten. I korthet vet operatörerna vad som är viktiga och lämpliga åtgärder för att öka effektiviteten och minska kostnaderna.

Hur används HMI / SCADA?

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) är en term för system som samlar in data, kontroll och övervakning. SCADA används ofta för att övervaka stora områden, såsom hela anläggningar. HMI (Human Machine Interface) är en del av SCADA-lösningen och termen för användargränssnittet mellan maskin och människa. I praktiken handlar det om en skärm som gör att operatören kan övervaka och styra maskiner och system.

GE Digital HMI SCADA

Tillsammans är HMI / SCADA en programvarubaserad styrsystemarkitektur. Lösningen ger operatörer ett grafiskt användargränssnitt, där nätverksdata kan användas för att övervaka prestanda, ändra inställningar och utfärda processkommandon.

Data samlas in från RTU:er, PLC:er och andra styrenheter som flödesmätare och temperaturregulatorer. Detta gör att operatören kan se vad som händer i realtid, samt upptäcka trender och larm. Denna datainformation kan användas i beslut om inställningar och kontrolljusteringar för att optimera produktionen.

Systemet kan integreras med andra lösningar, till exempel «Proficy Historian» för historisk trend och analys.

En lösning för alla industrier

HMI / SCADA är en automatiseringslösning som passar alla typer av industrier och produktionsföretag. Vi har tillhandahållit HMI / SCADA-lösningar i 35 år: Våra lösningar övervakar och kontrollerar tusentals produkter och anläggningar varje dag. 

Automation och digitalisering har gett stora möjligheter för industrin under de senaste decennierna. Men utvecklingen stannar inte här. I samarbete med GE Digital levererar vi nästa generations HMI: Ännu mer flexibel, mobil och innovativ.

Novotek är en leverantör av flera HMI / SCADA-lösningar från GE Digital, en världsledande aktör inom system anpassade för automatisering och digitalisering.

Vi levererar lösningar anpassade till olika typer av produktionsföretag. Se alla våra HMI/SCADA-lösningar nedan.

Våra produkter inom HMI/SCADA
iFIX HMI/SCADA

Marknadens mest kompletta HMI/SCADA-lösning.

Läs mer
Proficy Cimplicity

Kraftfull klient/serverbaserad lösning, perfekt för detaljproduktion.

Proficy Cimplicity
Proficy Batch Execution

Funktionell automatiseringslösning speciellt utvecklad för batchproduktion.

Proficy Batch Execution
Proficy Operations Hub

Kombinera HMI/SCADA med Proficy Operations Hub för bättre visualisering.

Proficy Operations Hub
Novotek Report Plus

Få korrekta rapporter i realtid med detta Proficy iFIX-rapporteringsverktyg.

Novotek Report Plus
High Performance HMI

HMI i ett modernt gränssnitt speciellt utvecklat för operatörer.

High Performance HMI
Proficy Webspace

Det enkla sättet att göra ditt SCADA-system tillgängligt på webben.

Läs mer