Home Insights Allt om OT-säkerhet

Allt om OT-säkerhet

OT-säkerhet (Operational Technology security) är ett begrepp inom informationssäkerhet som fokuserar på att skydda produktionstekniska system och nätverk. Det innefattar alla de system som behövs för att styra och övervaka fysiska processer och enheter, och är är avgörande för att säkerställa att dessa system inte blir mål för skadlig programvara, attacker eller obehörig åtkomst. Lär allt om OT-säkerhet i de sammanställda artiklar, informationsvideos och webinar vi har skapat om ämnet, klicka på rubrikarna för att läsa vidare!

OT-säkerhet i 4 steg

Se vårt inspelade webinar där vi bryter ner OT-säkerhet i 4 steg med fokus på versionshantering och backup. Webinaret innehåller även en demo av octoplant från AUVESY- MDT.

Detta är vår landningssida där vi går igenom vad OT-säkerhet är och hur det används. Här får du en förståelse för om det är rätt lösning för dig och vad du får med en bra OT-säkerhet i din produktion.

I en kort video förklarar vi skillnaden mellan IT- och OT-säkerhet, samt berättar om en
händelse från verkligheten.

I en kort video berättar vi hur du säkrar din produktion genom att ställa dig tre frågor.

I denna artikel vi svarar på vanliga frågor vid händelse av ett driftstopp.

Läs om 7 myter om versionshantering och backup relaterade till implementeringen av ett versionshanteringssystem, och hur vi bemöter dem!

Riktade cyberattacker mot industrianläggningar fortsätter att öka. Läs om hur du kan förbättra din cybersäkerhet för industriföretag.

Det har länge fokuserats på IT-säkerhet men OT-säkerhet ligger ofta steget efter. I artikeln kan du läsa om det viktiga samarbetet mellan de båda och hur du kan säkra ditt OT-system genom att ställa dig 4 frågor.

 NIS berör informations- och cybersäkerhet inom EU och är framtaget för att sätta en standard inom unionen som involverar dessa frågor. I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta om NIS2-direktivet, specifikt skrivet för dig som arbetar inom produktion/tillverkning.

Ta nästa steg!

Alla inom tillverkningsindustrin vill kunna producera effektiv och tryggt. Men ibland stöter vi på problem längst med vägen, för att eliminera dessa är det viktigt att ha en god OT-säkerhet med bra möjligheter till backup och versionshantering.

Behöver ni hjälp med att se över er OT-säkerhet eller vet du var ni felar?

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan.

Frågor eller rådgivning om OT-säkerhet

Beskriv gärna dina behov och din produktions förutsättningar så ser vi hur vi kan hjälpa dig med er OT-säkerhet vad gäller back-up, versionshantering och cybersäkerhet.

Namn(Obligatoriskt)
Ange din e-post om du vill att vi återkommer hit.
Alternativt anger du ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

Fler insights