Home Insights Fördelar med Smart Factory

Fördelar med Smart Factory

I den här artikeln delar GE Digitals produktchef, Joe Gerstl med sig av ’GE Digital Proficy Smart Manufacturing’-programvaras finansiella, tekniska och operativa fördelar. Läs nedan för att ta del av fördelar med Smart Factory

Finansiella, tekniska och operativa fördelar

Fördelar med Smart Factory

Finansiella fördelar

Med många produktionsanläggningar är det viktigt att kunna rulla ut MES-system snabbt och enkelt, till lägsta möjliga kostnad. ’GE Digital Proficy Smart Manufacturing’-programvara hjälper företag att göra just det. När den första fabriken är uppe och kör så tillhandahåller Proficy Smart Factory enkla verktyg för att exportera konfigurationsdata som sedan importeras i nästa fabrik.

För olika branscher till exempel livsmedel, drycker och konsumentprodukter, finns det många mallar som ingår i Proficy Smart Factory. Det gör att företag kan komma igång med att samla in data och få insikter på bara några dagar, vilket medför möjligheter att leverera i tid och inom budget.

Tekniska fördelar

Tillverkare letar efter nya sätt att bli mer effektiva samtidigt som IT/OT-tekniken förändras. Detta ger möjlighet till effektivitet. Fler och fler tillverkare söker sig till molnet för att minska sina kostnader för hantering av dyr hårdvara/mjukvara. Men det är inte alltid lätt att ta det steget.

Lösningen kan köras lokalt, i ett datacenter, i ett Virtual Private Cloud (VPC) och även som Software as a Service (SaaS) över Internet. Oavsett vilken väg man går, lokalt, i molnet eller en hybrid av dessa två, har ett molnfärdigt system som Proficy Smart Factory många fördelar:

  • Det är kostnadseffektivt, skalbart, har hög tillgänglighet.
  • Det kan uppgraderas i realtid precis som stora webbplatser.
  • Det innebär mindre stopp i produktionen.

Operativa fördelar

Operatörer är mer tekniskt kunniga idag och förväntar sig att deras tid på jobbet ska se ut och kännas som när de surfar på sin surfplatta eller telefon på fritiden. Proficy Smart Factory prioriterar operatörerna eftersom den skapar en modern och intuitiv användarupplevelse (UX) som är uppbyggd kring deras behov. För att underlätta operatörens jobb, så anpassar Smart Factory vyerna så att operatören kan fokusera på sina arbetsuppgifter.

Lösningen är byggd för att köras på surfplattor. Det utnyttjar enhetens kamera för att läsa streckkoder och ta bilder/videos direkt in i systemet. Den fungerar även utmärkt på skrivbord och PC.


Vill du veta mer om fördelar med Smart Factory?

Fördelar med Smart Factory GE

Joe Gerstl

Produktchef, GE Digital

Fler insights