Home Nyheter Vad är nytt i OPC Router version 4.28 ?
Produktuppdatering

Vad är nytt i OPC Router version 4.28 ?

OPC Router 4.28 - Release och uppdateringar

En ny version av OPC Router är tillgänglig! OPC Router version 4.28 har flera nya funktioner för en lyckad implementering av IoT-lösningar, som hjälper dig mot Industri 4.0.

Om OPC Router
OPC Router är en integrationsplattform/middleware som kopplar ihop databaser med olika datakällor, baserat på IoT och Industri 4.0. Läs mer om OPC Router.

Det här är nytt i OPC Router version 4.28

Sparkplug Plug-in

Sparkplug Plug-in är nu tillgänglig i OPC Router 4.28! OPC Router skickar och tar emot meddelande som en MQTT-klient via Sparkplug Plug-in. Objekten kopplas till det grafiska användargränssnittet via «drag and drop».

Sparkplug specifikationen är utvecklad av Eclipse Foundation specifikt för användning i industriella applikationer. Den baseras på MQTT kommunikationsprotokollet med tillägg av standardstrukturer för optimerad praktisk användning. Sparkplugs effektiva lättviktsprotokoll erbjuder snabb och säker överföring av data från OT till IT.

Partnerskap med HiveMQ

HiveMQ utvecklar kraftfulla och effektiva MQTT Brokers och är en idealisk matchning för OPC Router. Genom partnerskapet kompletteras OPC Routers MQTT erbjudanden med en matchande MQTT broker.

Tillgång till WAGO IoT Cloud – med WAGO Cloud Profile

Med den senaste versionen av OPC Router kan du upprätta en anslutning till WAGO Cloud för att samla in och analysera data från olika maskiner och enheter. MQTT möjliggör konfiguration av WAGO Cloud Profile och anslutning till molnmiljön. WAGO Cloud ger direkt åtkomst till data från WAGO-enheter.

Gör data tillgänglig över hela världen med Oracle Cloud

Oracle Cloud är en molntjänst, utvecklad för att köra applikationer snabbt, säkert och kostnadseffektivt i molnet. Tidigare versioner av OPC Router kunde ansluta till Oracle-databaser. Med OPC Router 4.28 blir det även möjligt att ansluta Oracle Cloud direkt via Oracle Plug-in. Data kan alltså skickas och tas emot från molnet.

MQTT5 är tillgänglig

Med OPC Router 4.28 är anslutning med MQTT 5 nu möjlig. I MQTT plugin:en väljs versionen enkelt i en “rullgardinsmeny”, sedan används MQTT 5 i kommunikationen med MQTT Brokern.

Edge Computing med offlineapplikation

Licensiering av OPC Router 4.28 är möjlig via TPM-modulen. Denna modul skyddar enheten mot obehörig åtkomst – och bekräftar nu identiteten för OPC-routerlicensen. Denna innovation öppnar för möjligheten att OPC-router kan användas offline i en Docker Container. Internetanslutning krävs inte längre för TPM-licensiering.

Tillägg i Email Plug-in

Microsoft ändrade e-postautentisering i början av oktober. Kunder med OPC Router som använder Email Trigger kommer att dra nytta av denna förändring tack vare säkrare autentisering.

Vill du veta mer? Kontakta oss eller läs pressmeddelandet från OPC Router här.

Fler inlägg