Home Nyheter ROB-EX Scheduler 7.4: Planera direkt i webbläsaren
Produktuppdatering

ROB-EX Scheduler 7.4: Planera direkt i webbläsaren

Har du laddat ner ROB-EX senaste version? I ROB-EX Scheduler 7.4 kan du planera direkt i webbläsaren.

ROB-EX utvecklare berättar:

”Det är något vi har sett fram emot att tillkännage och vi har jobbat hårt för att få in de sista detaljerna i den nya versionen.

Vårt primära fokus i den nya versionen är vår ROB-EX Web Planner, som har genomgått ännu en stor utveckling. En utveckling som vi är otroligt stolta över att kunna presentera och som vi är säkra på kommer att tillföra ett stort värde för alla användare.”

Vad är ROB-EX Scheduler?

ROB-EX Scheduler är ett verktyg specialiserat för produktionsplanering som genom en Gantt-baserad vy visar kapaciteten i hela din produktion och ger dig en överblick så att du enkelt planera och omplanera.

ROB-EX Scheduler 7.4: Planera direkt i webbläsaren

De viktigaste funktionerna och förbättringarna:

  • Redigera masterdata i ROB-EX Web Planner. Med version 7.4 kan du hantera flera av dina dagliga uppgifter i Webbplaneraren och du kan nu redigera din data direkt.
  • Nya kortkommandon i Web Planner för ökad användarvänlighet.
  • Se hur många som förnärvarande använder ROB-EX. Du kan nu hela tiden ha en överblick över vilka som använder ROB-EX och vilka du skall koordinera med om du gör ändringar i planen.
  • Det är nu enklare och snabbare att uppdatera. Vi ville ge våra användare möjligheten att alltid köra den senaste ROB-EX-versionen där de senaste förbättringarna och alternativen ingår. Dels för att detta gör att du alltid kan använda den senaste versionen, dels av säkerhetsskäl. Vi har lagt till skript som installerar och uppdaterar alla ROB-EX-komponenter. När skriptet har anpassats och testats gör det möjligt för den lokala IT-avdelningen att installera och uppdatera sig själva enkelt, säkert och snabbt.
  • Dashboard som nu ger en bättre överblick. Baserat på användarinmatning har vi vänt om ordningen på hur staplade stapeldiagram i Dashboard visas och det är nu ännu mer visuellt om de tillgängliga timmarna kan möta kapacitetsbehovet för de normala ordrar som inte har statusen “Reserverade”.
  • Undvik oavsiktlig radering av kalendrar. I version 7.4 har vi skapat en funktion som nekar skrivbordsklienten att ta bort kalendertyperna “Allmänt”, “Vecka” och “Semester”. Detta förhindrar oavsiktlig radering av något med stora konsekvenser.
  • Ny planeringsregel: Minimera ledtiden. Vi har lagt till en ny funktion i schemaläggningsfönstret “minimera ledtiden.” Med den här funktionen avslutas varje order med att produktionsorderns operationer dras samman så mycket som möjligt tidsmässigt – ledtiden minimeras. Det är alltså flaskhalsresurserna som hjälper till att avgöra hur tidigt det är vettigt att påbörja ordern.

Vill du veta mer om ROB-EX Scheduler 7.4 eller få tillgång till den nya versionen?

Fler inlägg