Home Nyheter AUVESY-MDT lanserar octoplant
Produktuppdatering

AUVESY-MDT lanserar octoplant

En helt ny programvara är nu tillgänglig! AUVESY-MDT lanserar octoplant som kombinerar backup, versionshantering och cyber security för hela produktionsanläggningen. 

I januari gick AUVESY och MDT Software ihop till ett företag. De två marknadsledande företagen har tillsammans 47 års erfarenhet inom mjukvara för industriell automation och berättade i ett pressmeddelande hur de i framtiden kommer att fokusera på att utveckla gemensamma produkter.

Som sin första produkt har nu AUVESY-MDT lanserat, octoplant, som kombinerar funktioner från Versiondog och AutoSave.

Befintliga Versiondog-kunder kommer fortfarande att behålla sina Versiondog-licenser, med mjukvaruuppdateringar som tidigare. För nya kunder tar octoplant över från Versiondog.

Få full kontroll med octoplant

octoplant är en modulär mjukvaruplattform som kombinerar säkerhetskopiering och versionshantering av automationsmjukvara med cybersäkerhet. Plattformen består av åtta olika funktionsuppsättningar anpassade till industriella behov, som skyddar mot produktionsstopp och dataförlust, samt ökar cybersäkerheten.

Genom olika dashboards får du överblick om händelser i systemet och kan snabbt kan fatta avgörande beslut vid systemfel eller produktionsstopp. Utöver nuvarande status har du även tillgång till versionshistorik med alla konfigurationer, så att du kan se vilka ändringar som har gjorts, när de gjordes och varför. Tidigare versioner kan återställas med en knapptryckning, – både under driftstopp och cyberattacker.

“octoplant ger maximal tillförlitlighet, minimala driftstopp och höga kvalitets- och säkerhetsstandarder. Mjukvaran är en viktig milstolpe för utvecklingen av digital styrning av utrustning och mjukvara för industriföretag”, säger Dr. Tim Weckerle, VD för AUVESY-MDT.

Anpassat efter dina behov

octoplant är leverantörsoberoende och kan användas med all din automatiseringsprogramvara för en omfattande översikt. Automatisk säkerhetskopiering kan göras på en enda enhet, eller hela system med flera tusen enheter, sensorer, hård- och mjukvarukomponenter.

Programvaran finns tillgänglig som en prenumerationsmodell. Välj mellan Core, Plus och Premium.

“octoplant sticker ut eftersom programvaran har den största kompatibiliteten vad gäller både tillverkare och system. Jämförbara lösningar omfattar endast enskilda maskiner eller delar av en anläggning, såsom PLC:er och HMI/SCADA-system. octoplant inkluderar alla element i anläggningen, och skapar en optimal koppling mellan OT och IT, vilket gör att företag kan nå en ny nivå inom Business Intelligence och cybersäkerhet”, förklarar Stefan Jesse, Group COO på AUVESY-MDT.

Vill du veta mer om octoplant?

Besök våra produktsidor, eller kontakta oss så berättar vi mer

Fler inlägg