Home Lösningar och Produkter Versionshantering PLC

Behöver du någonsin leta efter den senaste versionen av ett PLC-program eller en systemkonfiguration? Många människor befinner sig i den här situationen vid en systemkrasch, när något har raderats eller i händelse av papperslösa ändringar i parametrar och standardvärden.

Att ha en manuell översikt och kontroll över alla delar av ett industriellt styrsystem är en svår uppgift. Systemen växer, förändras kontinuerligt och gör att justeringar går obemärkt förbi. Både papperslösa uppdateringar och till synes små förändringar kan få stora konsekvenser för hur operativsystem fungerar. Versionshantering löser dessa utmaningar med automatisk säkerhetskopiering av dina automationslösningar.

Konsentrert mann benytter versjonskontroll på PC.

Hur fungerar versionshantering?

Med versionshantering får du ett system som automatiskt säkerhetskopierar dina automationslösningar och meddelar dig om oönskade ändringar. Lösningen är helt spårbar och dokumenterar alla incidenter och ändringar med en tidsstämpel och operatör. De olika versionerna kan sedan jämföras, och du kan enkelt gå tillbaka till tidigare versioner. Vid systemfel eller andra problem säkerställer versionshantering att ditt operativsystem snabbt kan återställas med rätt inställningar. 

Full spårbarhet gör versionshanteringen särskilt viktig för företag som är föremål för statliga krav – till exempel mat, apotek och vatten och avlopp. Versionshantering är en skalbar lösning som fungerar lika bra för mindre företag som övervakar få system, som för stora med flera fabriksfaciliteter.

Producera effektivt och tryggt

Med versionshantering har du alltid tillgång till tidigare versioner av dina operativsystem. Detta gör att du enkelt kan jämföra, återgå till tidigare versioner eller snabbt återställa system vid fel – allt utan hjälp av leverantörer eller systemintegratörer. Detta säkerställer en mer optimal och kostnadseffektiv drift, med minskad tid på driftstopp och felsökningar.

Novotek är leverantör av octoplant från AUVESY. Detta är en marknadsledande produkt inom versionshantering med tusentals kunder över hela världen. Våra produkt- och applikationsspecialister hjälper dig att hitta rätt sätt att implementera dem till ditt företag.

Läs mer om vår produkter för versionshantering i länkarna nedan.

Våra produkter för versionshantering
octoplant

Modullär mjukvaruplattform som erbjuder omfattande hantering av system, backuper och versioner genom enkla grafiska vyer.

Läs mer