Home Branscher Vatten och Avlopp-med ref Operatörssystem för vatten och avlopp

Driftskontrollssystem för vatten och avlopp har särskilda utmaningar på grund av deras geografiska omfattning och de allvarliga konsekvenser det kommer att få om de slutar fungera. Baserat på Proficy iFIX från GE Digital levererar vi noggrant anpassade HMI/SCADA för vatten och avlopp.

Novotek har levererat HMI/SCADA-lösningar för vatten och avlopp i 35 år. Vår lösning är toppmodern och ger dig tillgång till det senaste inom HMI-design och larmhantering.

Innovativa och flexibla operatörsmiljöer

Proficy iFIX ger operatörer enkel åtkomst till systemet. Välj mellan tjock eller tunn klient: iClient, iClient TS eller Webspace (HTML5), på PC, webbklient via webbläsare eller app för Android och Apple. Varje operatör kan välja den plattform de föredrar.

Systemet levereras med modellbaserad visning av utrustning och KPI: er. För snabb implementering levereras en komplett bild- och objektstruktur i vårt Waterpack. Här är skärmdumpar och frontplattor för alla vanliga föremål som pumpar, ventiler, regulatorer och fläktar redo att användas.

En av de viktigaste funktionerna är möjligheten att göra ändringar under delar av installationen, utan att behöva koppla bort. Proficy iFIX har alla nödvändiga redundansalternativ.

Mångsidig kommunikation

Proficy iFIX är ett av de vanligaste HMI / SCADA -systemen inom vatten och avlopp. En av de viktigaste funktionerna i ett HMI / SCADA -system är förmågan att kommunicera med annan utrustning och system.

Vi har flera tusen förare, och flera som är specialiserade på vatten och avlopp. Vi levererar bland annat uppringd kommunikation till exempelvis pumpstationer och höjdpooler. Dessutom har vi standardkommunikationsdrivrutiner för de flesta vanliga tillverkare av pumputrustning, som ABB OP45, Flygt AquaCom (MACTEC), Swedmeter och många andra.

Bättre larmhantering

Proficy iFIX levereras med ett av de bästa och mest avancerade larmsystemen i HMI / SCADA -världen. Larm från både central och extern utrustning såsom pumpstationer och liknande samlas in, lagras och visas. Sedan kan de grupperas, prioriteras, arkiveras och vidarebefordras till alla typer av enheter.

Novotek har moduler för avancerad larmadministration via e-post, SMS, telefon, internet och app. Dessutom har vi moduler för analys och rapportering av larm för bättre och snabbare larmhantering.

Datalogging for å ta vare på historikken

Datalagring och historiska trender är en viktig del av HMI / SCADA -lösningar för vatten och avlopp. Proficy -familjen har ett stort urval av dataloggningsfunktioner. Proficy iFIX levereras med alla funktioner du behöver för att logga mängder, nivåer, tryck, temperaturer och energi. Om du behöver mer eller har en större installation kan du välja Proficy Historian som tar hand om ännu fler signaler.

Båda systemen samlar in och lagrar data mycket effektivt. Dessutom får du säkerhet mot databehandling av korrupta data. Efter lagring kan data enkelt integreras tillbaka i HMI -lösningar. Visa trender eller tabeller baserade på rådata, eller välj ett av de sex andra sätten att hämta data från historiken. Lösningen kommer med ett av de bästa trendverktygen för avancerade användare, med funktioner för att spela händelsessekvenser baserade på lagrad data.

Intuitiv rapportering för alla behov

Rapportering är en viktig funktion i driftskontrollssystem för vatten och avloppsvatten. Vi tillhandahåller en standardiserad lösning baserad på Microsoft Reporting Services. Lösningen innehåller en uppsättning färdiga standardrapporter för vatten och avlopp. Du har tillgång till en portal där rapporterna genereras, och det är enkelt att ändra tidsintervaller och upplösning. Rapporteringslösningen Novotek Report Plus hjälper dig med underhåll och distribution av rapporter.

Integration med andra system

Proficy iFIX ger sömlös integration med andra system, såsom underhållssystem, laboratoriesystem, SD -system och övervakningskameror. Denna integration ger dig enklare tillgång till aktiviteter i system i hela företaget.

Cybersäkerhet och SCADA

Vatten är en av de viktigaste infrastrukturerna i vårt samhälle, därför är det viktigt att se till att inga obehöriga har tillgång. Alla delar av Proficy iFIX är skyddade med stark kryptering i enlighet med EU: s och USA: s föreskrifter. Användarautentisering kan integreras med din vanliga Active Directory, och du kan välja användargrupper och åtkomstnivåer på alla delar av Proficy iFIX-systemet. Viktig infrastruktur säkerhet är en växande oro, och GE Digital arbetar ständigt för att säkra alla sina produkter, både nu och i framtiden.

Våra produkter för vatten och avlopp
Proficy iFIX

Den mest kompletta HMI/SCADA-lösningen på marknaden.

iFIX HMI/SCADA
Proficy Historian

Marknadens mest kraftfulla processdatabas utvecklad för produktionsdata.

Läs mer
Novotek Report Plus

Få korrekta rapporter i realtid med rapportverktyget Novotek Report Plus

Läs mer