Home Branscher Papper och massa Customer Story Arctic Paper Grycksbo AB

Lösning

  • Automationslösning HMI/SCADA
  • Integration med informationssystem
  • Webbaserad översikt

Produkter

Fördelar

  • Gemensamt användargränssnitt för produktionsprocessen
  • Integration med befintliga DCS- och PLC-system
  • Dataåtkomst med redundans
  • Integration med befintliga informationssystem
Novotek piktogram: Check.

Under en ombyggnad för att förbättra pappersmaskinen i fabriken i Grycksbo behövde Arctic Paper en automationslösning som kunde integreras med deras informationssystem. Ett Proficy iFIX-system var redan kopplat till en mindre del av anläggningen och efter noggrann utvärdering av olika lösningar föll valet på att bygga ut detta.

Bättre användargränssnitt

Arctic Papers huvudfokus för implementeringen av Proficy iFIX var för dess användargränssnittet.

De la stor vikt vid operatörernas arbetsmiljö gällande övervakning och kontroll och med Proficy iFIX får alla ett gemensamt användargränssnitt för att visualisera produktionsprocessen.

Arctic Papers fabrik i Grycksbo hade flera olika DCS-modeller och styrsystem från olika leverantörer. Genom att använda befintlig styrutrustning för att kommunicera med höghastighetsbusssystem kunde optimal styrning och övervakning av systemet uppnås. Dessutom implementerades redundanta serverlösningar, – beroende på Arctic Papers specifikationer och behov. Resultatet blev bättre överblick och enklare hantering och konfigurering.

Integration med existerande system

Nästa steg i processen var att förbättra kommunikationen till det befintliga informationssystemet WinMOPS. Med Siemens Teleperm M OPC Server Gateway överförs kommunikationen från det seriella gränssnittet till Teleperms CS275. Detta ger produktionspersonal tillgång till kvalitetssäkrad realtidsdata, vilket gör att de kan göra bättre och snabbare val.

Systemchefen för Proficy iFIX i Arcitc Paper, är särskilt nöjd med hur lösningen kan integreras med fabrikens befintliga system.

Eftersom Proficy iFIX möjliggör en gradvis förnyelse kan vi dra ut det mesta av våra befintliga styrsystem, säger han.

Ökad pappersproduktion

Med utbyggnaden av Proficy iFIX, tillsammans med förnyelsen av pappersmaskinen, har produktionen vid Arctic Paper i Grycksbo ökat från 830 meter till 1100 meter pappersproduktion per minut.

Operatörerna har nu ett modernt Windows-baserat system som distribuerar bearbetad data till informationssystem, både snabbt och säkert. Personalen kan göra omedelbara val baserat på data och information i realtid, vilket säkerställer en kontinuerlig optimering av produktionen.

Läs mer om lösningarna
iFIX HMI/SCADA

Den mest kompletta HMI/SCADA-lösningen på marknaden.

Läs mer
Proficy Historian

Marknadens mest kraftfulla processdatabas, utvecklad för att hantera produktionsdata.

Läs mer