Home Branscher Livsmedel Customer story Palsgaard A/S

Lösning

  • Överblick över produktion
  • Resursplanering

Produkt

Fördelar

  • Visuell översikt över alla anläggningar
  • Minskat spill
  • Kortare buffringstid
  • Bättre översikt över leveransdatum
  • Anpassa de enskilda beställningarna till anläggningens kapacitet och begränsningar

Ingrediensproducerande företag med översikt

Livsmedeltillverkaren Palsgaard A/S med huvudkontor och tillverkning i Juelsminde, Danmark, är ett växande företag. Företaget har 350 anställda. Det har 12 dotterbolag och tillverkning i Nederländerna, Mexiko och Malaysia. Företagets tillväxt är god och därför behöver Palsgaard ett planerings- och schemaläggningssystem som ger en tydlig översikt och transparens.

Med implementeringen av planeringsverktyget ROB-EX Scheduler har produktionen optimerats. Bland annat har det inneburit en mycket bättre överblick över produktionsprocesserna.

Visuell översikt

Övergången till ROB-EX Scheduler har resulterat i mycket mindre användning av utskrifter. Informations- och kunskapsdelning sker via ROB-EX Scheduler, som används tillsammans med företagets ERP-system.

ROB-EX Scheduler har gett Palsgaard en visuell översikt över kapacitet på de enskilda anläggningarna. På grund av detta kan de optimera orderflödet och produktionsplanerarna har en bra överblick över vad varje ny order betyder för andra leveranser.

ROB-EX Scheduler produktionsplanering

Delad kunskap

Det förbättrade informations- och kunskapsutbytet är en stor fördel med ROB-EX Scheduler – även när nya medarbetare börjar i företaget.

– Allt organiseras och hanteras i ett system med en enda skärm. Alla har tillgång till kunskap om hela produktionen. På detta sätt kan alla bidra ännu bättre till utveckling och förbättring av processer, berättar Supply Chain Managern.

Pågående utveckling

På Palsgaard är det avgörande att de kan fortsätta utveckla och förfina schemaläggningssystemet för att matcha nya krav och nya behov.

– Det är viktigt att vi kontinuerligt kan utveckla systemet. Just nu testar vi en ny funktion i schemaläggningsprogrammet, som tydligt visar hållbarheten på produkterna, och därmed när de behöver gå vidare för att få färre stopp i produktionen och minska avfallet, betonar han.

Läs om den presenterade produkten
ROB-EX Scheduler

Få en översikt över produktionen med ett verktyg som är särskilt utvecklat för produktionsplanering.

ROB-EX Scheduler

Låt oss berätta mer

Våra produkt- och applikationsspecialister hjälper dig att hitta det det bästa sättet att implementera lösningar inom er bransch och produktion.