Proficy HMI / SCADA iFIX är ett industriellt styrsystem från GE Digital. Det används av alla typer av industrier över hela världen och har över 100 000 kunder. Systemet utvecklas kontinuerlig är den mest moderna HMI / SCADA-lösningen på marknaden.

Proficy iFIX samlar branschdata och levererar informationen direkt till operatörer, chefer och andra i företaget som behöver data. Resultatet är bättre övervakning, kontroll och övervakning. Med denna information kan chefer och personal fatta rätt beslut snabbare.

En kraftig lösning med många funktioner

Få data presenterat genom ett modernt grafiskt användargränssnitt, med menyer och färger hämtade från Windows 10. Lösningen är anpassad för att fungera med det senaste inom HMI/SCADA: High Performance HMI

Operatörsverktyget iFIX Workspace innehåller många komponenter med olika funktioner. Du kan bland annat se trender med trendkomponenten TrendView och kartlägga larm i larmkomponenten AlarmAnalysis. Det ger dig översikt med möjligheten att zooma in och ut, och gör det lättare att förstå och arbeta med informationen du ser. Detta gör Proficy iFIX till ett mycket kraftfullt felsökningsverktyg.

Larmhantering

Proficy iFIX har vad som krävs för att hantera alla larm, även när det händer mycket samtidigt. Filtreringsfunktionen gör det enkelt att få översikt, analysera och sortera sektioner. Vid önskemål går det även att integrera avancerade funktioner som analysmodeller och arbetsflöde.

Rapportering

Rapporteringsmotorn från Microsoft gör Proficy iFIX oslagbar när det gäller flexibilitet och skalbarhet. Du kan enkelt skapa och anpassa rapporter. Med en underliggande historiedatabas baserad på den unika tekniken bakom GE Digitals Proficy Historian får du funktioner och prestanda som normalt bara ses i stora processdatabaser.

För rapportering använder vi Novotek Report Plus, läs mer om produkten här

Funktioner

 • Full översikt över produktionen i realtid. Möjlighet att utbyta information med användare i hela företaget.
 • Avancerad klient / serverarkitektur för flexibel input och output.
 • Webbaserad applikationsutveckling. Undvik att starta om och stänga operationer.
 • Möjlighet att ansluta fabriksgolvsystemet till produktionssystem (MES) och affärssystem (ERP).
 • Integrera med andra Proficy -produkter från GE Digital, IDUS -underhållssystem eller annat.
 • Omfattande rapportering och larmhantering.
 • Tillgång till historisk data för analys. Planeringen bygger på händelser.
 • Grafiskt användargränssnitt med högpresterande HMI.
 • Åtkomst från PC, mobil och surfplatta.
 • Byggd på befintliga hård- och mjukvarusystem.

Teknisk information

Följande program och system stöds:

 • GE Historian Essential databas.
 • ActiveX och .net Control Support.
 • Secure Containment for ActiveX og .net Controls.
 • Embedded Visual Basic for Applications (VBA).
 • iClientTS för Terminal Services, Webspace (HTML5) och kopplingar till tunna klienter.
 • Avancerad 21 CFR Part 11 för läkemedel och livsmedel.

Proficy iFIX 6.5

Proficy iFIX 6.5 kom med nya funktioner som förbättrar systemet och ökar operatörens produktivitet, minskar tiden för utveckling och distribution.

Få ny objektorientering i en omfattande och centraliserad webbaserad Proficy-konfigurationsmiljö. Snabb applikationsutveckling, modern webbaserad databashantering, nya High Performance HMI-dynamos och prestanda- och säkerhetsförbättringar.

En säker investering, designad för framtiden

Proficy iFIX bygger på öppna industristandarder från Microsoft som .net, HTML5, Windows, SQL Server och OPC. Med denna lösning får du säker lösning som fungerar både nu, i framtiden och är en trygg investering för ditt företag.

Proficy iFIX är en lösning från GE Digital, en världsledande aktör inom system anpassade för industriell automatisering och digitalisering. Läs mer om Proficy iFIX.

Novotek har varit leverantör av HMI/SCADA -lösningar i mer än 35 år. Våra konsulter hjälper dig att hitta rätt sätt att implementera Proficy iFIX i ditt företag.

Mer om Proficy iFIX
Konvertering till Proficy iFIX HMI/SCADA

Underlätta konvertering med hjälp av Novoteks konverteringsprogram.

Läs mer
Novotek Report Plus Rapportverktyg

Få korrekta rapporter i realtid för Proficy iFIX

Läs mer
Novotek Components till Proficy iFIX

Novotek Components är moduler med extra funktionalitet förpackade som komponenter till operatörssystem.

Läs mer